Nu när ni planerar en seglats längs Kroatiens bedårande kustlinje kan det vara praktiskt att känna till Kroatiens vackra stränder så ni vet vart skutan skall styras. För det första vill vi påpeka att det inte råder någon brist, men det vet du säkert redan. Många anser att Kroatien är ett av de allra vackraste länderna i Europa på grund av de långa klapperstensstränderna, det turkosa vattnet och det oslagbara klimatet i kombination med den fascinerande kulturen. 

Bland de mest förtrollande pärlorna hittar vi stranden Zlatni Rat i Bol på ön Brac, stranden Punta Rata i Brela, stranden Stiniva på ön Vis och stranden Nikolina i Baska Voda långt nere vid Biokovos fot. Om man befinner sig i Dubrovnik kan vi rekommendera stränderna på halvön Lapad i Dubrovnik och Banje som ligger ett par hundra meter söder om Gamla stan. Det kan vara riktigt läckert att uppleva både de mer centrala och trendiga stränderna runt huvudstaden och mer avsides platser där man lätt kan hypotiseras av stillheten, vågornas mjuka rytm och kvittrande fåglar. Allting har sin charm och det visar olika sidor av denna paradisiska semesterdestination. 

Zlatni Rat är förmodligen den mest populära stranden i Dalmatien. Varje eftermiddag kommer vinden Maestral till vindsurfarnas glädje – och när det är högsäsong i Kroatien uppskattas en skön vind av alla. Zlatni Rat är också perfekt om man vill snorkla då den är fri från sjögräs och besöks av många fascinerande fisksorter. 

Har du hört talas om Kroatiens hemliga diamant? Det är Stranden Stiniva på ön Vis som utsågs till den bästa stranden i Europa 2016 av European Best Destinations. Här är ni omgivna av imponerande bergsklippor i en liten bukt med kristallklart vatten. Om det låter lockande kan ni segla till Vis i Kroatiens södra skärgård för att besöka denna unika strand vars charm kommer att värma era hjärtan. 

Categories:

Tags:

Comments are closed