Spännande utflykter på Hvar och Brac

Kroatien är ett fascinerande land som har oändligt mycket att bjuda på – det råder absolut ingen brist på saker och ting att planera in i resekalendern när man ska organisera sin drömresa. Med ett rikt kulturliv,historiska monument, mat och vin av högsta kvalitet, ett pulserande nattliv och bländade vackra naturlandskap kan Kroatien tillfredsställa även de kräsna resenärerna. Några ovanliga utflykter man kan överraska sina medresenärer på är att besöka stenhuggeriet i Pučišca på Bracs norrasida, njuta av den färskaste olivoljan någonsin på olivoljemuseet i Skrip påBrac, eller vad sägs om att dyka ner i det kristallklara vattnet utanför Hvaroch se på historiska skeppsvrak?

Ute i den förtrollande kroatiska skärgården som består av över tusen öar vilar Brac och Hvar, kända världen över som två av de främsta resedestinationerna. Många segel resebolag som specialiserar sig på exklusiva seglingsresor, som det svenska företaget More Sailing, arrangerar seglingsresor till Kroatiens populäraste paradisöar. Med More Sailing kan man segla i Kroatien från 12 500 kronor per person eller segla Katamaran från 15 000 kronor. Resan utgår från Splitregionen i Marina SCT Trogir s om ligger väldigt nära flygplatsen. Under seglingens gång utforskar man den vackra regionen Dalmatien som stolt visar upp öarna Solta, Brac, Hvar och Vis.

Stenhuggeriet i Pučišca på Brac är en av väldigt få skolor i världen som lär ut stenhuggeri än idag. Man använder kalksten från Brac för att skapa fantastiska unika konstverk och skulpturer. Besök stenhuggeriet för att bevittna den kreativa processen och ha en alldeles speciell historia att berätta från din resa till Kroatien. På olivoljemuseet i Skrip får man lära sig hur olivolja tillverkades på ön från 1864 och fram till 1963. Museet ägs av familjen Cukrov och idag tillverkar de dessutom en otroligt god olivolja som man kan köpa med sig hem. Finare gåva får man leta efter!

Categories:

Tags:

Comments are closed